. O nama
Istorijat nastanka našeg sajta

Naš sajt, koji postoji od 2001. godine spada među najpoznatije i veoma posećene domaće/srpske i ex-Yu sajtove i ima oko 3000 posetilaca dnevno (tj. do oko 100.000 posetilaca mesečno), uglavnom našeg govornog područja (Srbija, ex-Yu, dijaspora...) . Stvorila ga je grupa entuzijasta u želji da obogati Internet kvalitetnom bazom linkova sortiranih prema grupama i delatnostima, za svoje, a kasnije i potrebe drugih, a u nedostatku sajtova slične sadržine i koncepcije. Želeli smo da time delimično neutrališemo nedostatak velikih svetskih pretraživača i ponudimo pregledan i bogat spisak linkova koji će pomoći svakome da brzo i jednostavno, bez mnogo traženja nađe ono što želi. Želja nam je bila i takođe, da u nedostatku kvalitetnijih sajtova slične sadržine utičemo na razvoj domaćeg interneta, komunikacija i prezentujemo svetu našu privredu, kulturu, jezik i utičemo na povećanje kontakata među svim privrednicima i ljudima iz naših krajeva i sveta, a time i bar jednim delom utičemo na razvoj privrede u našoj zemlji i šire.

Dosadašnjim radom nastojimo posebno da promovišemo interesantne i autentične sajtove od koristi za što šire društvene grupe i sajtove sa kulturnim, obrazovnim i humanitarnim sadržajima. Trudimo se da u našoj bazi nema sajtova sa nezakonitim sadržajima, nemoralnih, sajtova koji promovišu nasilje i netoleranciju i sl., a sadržajima koji su na njemu želimo upravo da promovišemo sve ono pozitivno što nudi internet i savremen tehnološki razvoj koji treba da služi čovečanstvu.

U proteklom periodu urađeno je mnogo na redizajnu našeg sajta, grafičkom poboljšanju, popuni linkova i njihovom kvalitetnijem opisu. Neaktivni linkovi se periodično izbacuju, a novi unose sve češće. Pored sajta namenjenog Srbiji i ex-Jugoslaviji (na domenima: www.yumreza.info , www.yumreza.net i www.rsmreza.info) posedujemo i nekoliko specijalizovanih sajtova za druge države u okruženju: www.bamreza.com - specijalizovan za Bosnu i Hercegovinu (Republiku Srpsku i Federaciju BiH), domen www.memreza.me - specijalizovan za Crnu Goru i www.mkmreza.xyz specijalizovan za Makedoniju... Posedujemo i specijalizovan sajt za - ceo svet na web adresi: www.bestwebsitesdirectory.info ,
gde se trenutno nalazi oko 11.000 linkova ka najposećenijim i najboljim svetskim sajtovima (a među njima linkovi ka skoro svim univerzitetima sveta). Omogućili smo pregled naših stranica na 40 svetska jezika što je posebno od koristi strancima, potencijalnim privrednim saradnicima iz inostranstva i investitorima, ali i gostima u našoj zemlji i stranim turistima..

Na našem sajtu (tj našim svim domaćim domenima) nalaze se
linkovi ka 20.673 domaća sajta
(brojanje linkova izvršeno je
25. septembra 2014. godine) i on predstavlja jednu od najvećih baza ovakve vrste u Srbiji, na području ex-Jugoslavije a i šire. Linkovi koji su na našem sajtu su 95% aktivni a baza se redovno ažurira.